Palatul Brukenthal Avrig


Micuţa localitate Avrig din Judeţul Sibiu a scos de curând la iveală una din piesele ascunse ale Transilvaniei - ansamblul reşedinţei de vară a lui Samuel von Brukenthal. Abia în 2012 a fost deschisă prima clădire restaurată, Oranjeria, fosta seră a palatului. În clădire se află acum un restaurant, 2 săli festive şi conform site-ului oficial oferă cazare în regim hotelier.




Noi ne-am oprit pentru masa de prânz în drum spre Transfăgărăşan. Deşi vizitarea domeniului ne-a abătut un pic din drum, ar fi fost păcat să trecem atât de aproape de el şi să nu ne oprim.





Despre prânz pot spune că a fost acceptabil, deşi am avut aşteptări mult mai mari, atât din punct de vedere al servirii, cât şi al bucătarului.

Nici socata din păcate nu era gata.





Clădirea este însă foarte frumoasă, elegantă, grădina din faţa ei plină de flori iar o pădurice bătrână cu pâraie care şerpuiesc pe lângă ea se află la mică distanţă.  Copiii au fost fericiţi să alerge şi să se joace pe lângă pârâiaşele de apă.  






























Palatul în sine şi grădinile din spatele lui, ambele construite în stil baroc târziu, sunt încă neamenajate, însă poţi intui uşor potenţialul pe care îl are. În poză nu am surprins decât o mică parte din el.





Site-ul oficial al palatului:
http://www.palatulbrukenthalavrig.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu