Escapade Adventure Park, Zamora-Buşteni

Este unul din noile parcuri de aventuri de pe Valea Prahovei şi primul pe care îl încercăm. Parcul este aproape de Palatul Cantacuzino din Buşteni. De acolo nu a trebuit decât să urmăm semnele care ne-au dus pe un drum forestier până la locul cu pricina. 

Traseele sunt pentru copii de peste 4 ani. Am luat pentru început câte un pachet promoţional care include un traseu căţărare, un traseu militar, tir cu arcul 10 săgeţi şi tir cu puşca paintball 20 de bile.



Pentru copii sunt două trasee disponibile - unul recomandat copiilor de la 4 ani şi începătorilor şi unul pentru cei mai mari sau mai experimentaţi.

Pentru primul, înălţimea este desigur mică şi ei pot experimenta mersul pe buşteni legaţi de lanţuri, podeţe şi chiar pe o bandă nu foarte lată. Sunt tot timpul asiguraţi cu două cabluri pe care trebuie să ştie să le mute. Traseul include şi două tiroliene mici.



Nu am scăpat de Eva (care are acum 2 ani şi jumătate) până nu i-am plătit şi ei o tură de căţărat. Nu am reuşit să parcurgem decât primul segment de căţărare şi nici acela întreg, pentru că mai departe nu mai ajung să îi fixez siguranţele, dar am dat-o de mai multe ori pe tiroliana finală care este la înălţime joasă, ceea ce i-a făcut plăcere şi a avut şi ea senzaţia că a muncit la ceva.






Tirul cu arcul şi cu puşca de paintball i-a distrat pe copii dar bilele şi săgeţile se termină repede.










Pe traseul militar sar printre cauciucuri, se caţără pe un zid şi coboară pe partea cealaltă, trec peste obstacole, printr-un tunel, nu mi s-a părut mare lucru dar pe ei i-a distrat.


Am trecut apoi la traseul de copii avansaţi pentru că celălalt mi s-a părut că a fost terminat prea repede şi fără mare efort. Acesta porneşte de la înălţime normală şi ajunge la 5 metri. A fost pentru ei o provocare cu mers pe un cablu subţire, pe cablu printre butuci mişcători, pe un fel de gard şi desigur pe 2 tiroliene. 







A trebuit să fim şi noi atenţi aici la trecerile de la un segment la altul. Copiii nu trebuie să uite să mute cablurile pe rând şi printr-un cablu intermediar care le permite rotirea fără riscuri pe lângă trunchiul copacului.





Parcul are şi trasee pentru adulţi care ajung cam la 10 metri.
Pentru copii am plătit 30 de lei (până la 7 ani) şi 35 de lei pentru Tudor care este mai mare pentru pachetele promoţionale, pe care le-au terminat în mult mai puţin de 2 ore cum estimează ei. Un traseu de căţărare simplu este10 lei sau 15 de lei în funcţie de vârsta copilului şi de câte ture vrei.

În weekend cum am fost noi programul era 9-21. Să te tot caţeri!

Site-ul parcului http://www.jwescapade.ro/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu